Wat heb ik aan mijn verzekering bij schoorsteenbrand?

Het wordt de komende dagen weer kouder, des te meer reden om de open haard weer lekker aan te zetten. Maar is jouw schoorsteen hier klaar voor? En hoe zorg je hiervoor? Schoorsteenbrand ontstaat vaker dan je denkt. Heb je toch schoorsteenbrand gehad? Dan ben je hiervoor verzekerd als je een opstalverzekering hebt. De verzekeraar vergoedt in de meeste gevallen de schade die is ontstaan door de brand. Helaas wordt rook- en roetschade niet altijd vergoed als dit het gevolg is van het gebruik van een open haard of kachel.

Daarnaast is het goed om te weten dat geen enkele verzekeraar schade door achterstallig onderhoud vergoedt. Als je brand hebt gehad, komt er een expert bij je thuis om de schade te beoordelen. Deze expert kijkt ook gelijk of er sprake is van achterstallig onderhoud. Laat jij ieder jaar je schoorsteen vegen? Bewaar dan het bonnetje zodat je hier bewijs van hebt als de expert er is.

lees hier het hele artikel van de ASPB en Independer over verzekering en schoorsteenbrand. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!